10 facts om New Zealand du måske ikke vidste

Du vil muligvis finde disse fakta om New Zealand interessant. Der er i hvert fald spændende ting, som skiller sig ud, for dette fantastiske stykke land i fjernøsten

1. Hvor stor er New Zealand egentlig?

New Zealand er næsten ligeså stort som Storbritannien, som har en befolkning på 64 mio. sammenlignet med New Zealand på 4,47 mio. mennesker. Landet rummer flere får i deres befolkning end mennesker. Der er omkring 6 får pr menneske, hvilket er et af de højeste størrelsesforhold i verden. Dog er der sket et drastisk fald fra 1982’s historiske højdepunkt, hvor der var over 70 millioner får, på dette tidspunkt 22 får for hver person!!

2. Den smukkeste natur i New Zealand

På grund af New Zealands isolerede beliggenhed i millioner af år, har både dyrelivet og naturen tilpasset sig livet på New Zealand. Med sin uberørte natur, vilde landskaber, geotermisk og vulkansk aktivitet samt yderst betagende strande og meget mere, har New Zealand noget for enhver smag. Kun 20% af landet er dækket af skov ellers er det meget bjergrigt og på Sydøen finder du landets højeste bjerg “Mount Cook”. Det nationale symbol på New zealand er den truede fugleart Kiwien, i dag er det derfor ekstraordinært svært at få muligheden for at se den.

New Zealand seværdigheder
New Zealand natur

3. Hollywood film på Nordøen New Zealand

På Nordøen er der dog et fænomen, som selv Moder Natur til tider har svært ved at konkurrere med: Ringenes Herre og Hobitten.
Det er muligt at undersøge Hobit-land og opleve hvordan det ser ud, det store træ over Bilbo og frodos hus er slet ikke rigtigt. Det sjove er at de fleste som besøger stedet, faktisk ingenting aner om filmene. Det er blot anbefalinger og tur-guides der gør det attraktivt. Der er bestemt heller ingen tvivl om, at den snart 20 år gamle film trilogi fra Hollywood har haft en stor påvirkning på landets turistvækst.

Hvad skal man se på New Zealand

4. Auckland er den 3. bedste by at bo i

Byen som mange tror er hovedstaden, men som ikke er tilfældet. Dog er byen den største, mest folkerige by og et multikulturelt knudepunkt for kunst, kultur, mad og musik. Auckland kombinere det sprudlende byliv med storslået landskab og fantastisk natur.
Det er en by med så mange spændende oplevelser, at du faktisk kan hoppe fra det ene fantastiske eventyr til det andet. Skal du virkelige på opdagelses tur og undersøge Auckland, skal du tage på vandreturen over Auckland fra Waitematā til Manukau. Gangbroens længde er 16 km.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen